Search

Når far holder barsel - Roadtrip til Californien

Vi har fulgt familien Karaas, som netop er hjemvendt fra deres roadtrip i Californien med deres 8 måneder gamle søn. De har mødt de bekymringer og udfordringer, som vi nok alle tænker på og som holder os tilbage for at booke den barselsrejse. Vi har suget en masse viden og erfaringer ud af deres oplevelse, som efterlader én med en vis ro og mod på at gøre dem stilen efter, så børneferie ikke kun bliver legeland og all inclusive buffet.
Hvem?

Alexander, Maria og vores søn #babykaraas på 8 måneder

Social media: @alexanderkaraas og @mariakaraas


Hvor?

Vi havde i mange år drømt om at tage på roadtrip i Californien, USA. Så da muligheden for at rejse i tre uger bød sig i forbindelse med barsel, så gik vi selvfølgelig i gang med at planlægge. Vi overvejede længe, om vi overhovedet kunne få den roadtrip, vi egentlig drømte om, nu når vi skulle rejse med en lille fyr på otte måneder. I planlægningsfasen besluttede vi os for, at turen skulle foregå på vores søns præmisser, så det i sidste ende blev en god tur for os alle. Det gjorde så også, at der var flere destinationer, som vi valgte ikke at tage til, så vi derimod kunne tage den med ro i de byer, vi endte med at besøge. Det var vigtigt for os at have flere overnatninger det samme sted, så der ikke var alt for mange skift for vores lille rejseleder.

På vores roadtrip gennem Californien har vi besøgt: San Francisco, Yosemite National Park, Monterey, Santa Barbara, Santa Monica og LA, San Diego og til sidst Disneyland.Hvor længe?

Vi var afsted i 3,5 uge. Da vi ankom til San Francisco, tog det et par dage for os alle tre at ryste jetlaggen af os, så det var rigtig rart at vi havde god tid. De første par dage vågnede vores søn kl. 2 om natten og var helt frisk! Så det blev til lange nætter på hotelværelset. Men efter et par dage var hans og vores rytme heldigvis tilpasset amerikansk tid.


Flyveturen (antal timer, største udfordring, bedste tip)

Vi var virkelig spændte på flyveturene og frygtede det værste. Vi har alle oplevet et fyldt fly med en skrigende baby, og den familie ønskede vi virkelig ikke at være. Men de 11 timer og 20 minutter fra København til San Francisco gik over al forventning. Vi så endda fire film, mens vores søn sov i en babybassinet, som vi havde booket hjemmefra. En babybassinet er en lille vugge, som babyer kan ligge i under flyveturen, indtil de vejer 10 kg. Vi havde forberedt os til den mindste detalje og havde pakket alle nødvendighederne; tøj, pusleting, legetøj, dyne, bamse, mad og snacks. Vi havde også en ulddragt med til vores søn, som viste sig at være genial, da det jo godt kan blive koldt ombord. Og når han skulle sove, fik han en lille bomuldshue på hovedet og ned over øjnene, så han nemt kunne sove i vuggen, selvom der var spotlys tændt i kabinen.

Hjemturen gik også over al forventning - og her fik vi endda ros af vores naboer i flyet, som slet ikke kunne forstå, at de ikke havde hørt ham under flyveturen. Vi tror, at det handler om, at man tager den helt med ro - allerede når man er på vej ud til lufthavnen, så ens baby ikke bliver stresset og udsat for uro. Det virkede hvert fald for os!Hvad frygtede I mest ved at rejse med jeres lille dreng?

Vi frygtede flyveturen og de mange kilometer, vi skulle tilbagelægge på de amerikanske highways! Men begge dele viste sig at gå rigtig fint! Det var vigtigt for os at gøre køretimerne til en del af oplevelsen og ikke bare noget, som skulle overstås. Derfor gik vi all in på hygge på bagsædet, når lillemanden var vågen. I bilen havde vi altid en pose med legetøj, og vi havde medbragt solskærme til vinduerne hjemmefra. Vi havde også et spejl med, så den af os, der kørte bilen kunne se, hvad der foregik omme på bagsædet - og omvendt.


Fedeste oplevelse I havde?

Der er mange! Noget af det, der står frem, er især vores dage i Yosemite National Park. Der var så ufattelig smukt og en dejlig ro, som vi alle trængte til ovenpå fem dage med fuld drøn på i San Francisco. For vores søn var MoMA i San Francisco og Monterey Bay Aquarium nogle af de største hit!Bedste restaurantoplevelse?

Alle de lækre morgenmadsrestauranter! For os er maden noget af det allervigtigste, når vi rejser, og det øvrige program bliver ofte planlagt efter, hvor vi skal spise. Men når man rejser med sådan en lille størrelse, kan det være lidt tricky at komme ud og spise om aftenen, så vi prioriterede at komme godt fra start og spendere lidt ekstra på morgenmaden og frokost. Ofte kunne vi endda få madro omkring morgenmaden, da det passede med vores søns formiddagslur. Win-win! Hvis du skal en tur til Californien, så fang os lige på Instagram og få lidt fifs til lækre restauranter.Den største udfordring på turen?

At lære at rejse med en baby. Selvom vi havde været på weekendtur til Hamborg nogle måneder forinden, var det noget helt andet at være på farten i over tre uger. At holde en rytme med faste spise- og sovetider, hvilket er meget vigtig for vores dreng, kunne være svært at opretholde nogle gange. Da vi kørte fra San Francisco, endte vi faktisk med at holde ind ved en IKEA på vejen og investerede i en højstol, så vi lettere kunne give vores søn mad på hotelværelserne. Det lyder helt skørt, men højstolen gjorde vores liv så MEGET lettere derovre!


Anbefalinger og gode råd?

Planlæg hjemmefra! Vi fik oplevet SÅ meget på vores tur, men udelukkende fordi vi havde lavet en god rejseplan hjemmefra. Når man hele tiden har fokus på, at denne lille har det godt, er der sjældent meget tid til at google og mindre overskud til at være spontan på vejen. Derfor var vi rigtig glade for, at vi havde booket alle overnatninger hjemmefra, havde fundet gode spisesteder i alle byer og altid havde en liste på hånden over ting, vi gerne ville se. Så skulle vi ikke bruge aftenerne på rejseplanlægning, men kunne rent faktisk slappe af! Og lad os bare være ærlige… det er hårdt og ekstremt trættende at rejse med en baby på 8 måneder, så vi faldt selv i søvn hver aften, når han var lagt! Vi havde også planlagt vores rute efter, at vi ikke ville køre for lange distancer i bilen og lagt meget tid ind til pauser, hvis der var behov for det. Vi var også virkelig glade for at have mad, bleer, vådservietter osv. med hjemmefra, så vi ikke skulle stresse over indkøb. Amerikanere har en mærkelig tendens til at proppe en masse dufte i bleer og vådservietter (også selvom der står, at de er fri for perfume!). Og vores solparasol til klapvognen var fuldstændig uundværlig, ligesom der var krise, hvis vi ikke kunne finde lillemandens bøllehat!Sejeste sted I brugte jeres pusletaske?

De sejeste og sjoveste steder, hvor vi brugte vores Baby Dreamer inkluderer en udsigtsplads ved Golden Gate, en fængselscelle på Alcatraz, en parkeringsplads i Yosemite National Park, i nødsporet på Highway 1 og under paraden i Disneyland. Lad os bare sige, at vores pusletaske fik prøvet lidt af hvert!

Vores Baby Dreamer var simpelthen guld værd at have med på vores road trip i Californien. Pusletasken er så rummelig og super inddelt med en masse lommer, at man rent faktisk kan have ALLE sine babysager til en hel dag i den. Og så var vi også lykkelige over, at pusletasken både fungerer som en rygsæk og kan hænge fast på klapvognen, så den er mega nem at have med på farten.

Hvis du har lyst, er du altid meget velkommen til at tage fat i os på Instagram, hvis du gerne vil høre mere om vores barselsrejse til Californien.
19 views0 comments