Search

En måned til Florida med to små unger

Sarah er en drømmer og elsker at rejse. Hun er vokset op med en morfar og en onkel der begge har været piloter og har siden hun var lille rejst i store dele af verden. Denne nysgerrighed og lysten til at opleve har hun bragt med til sin mand og to små børn på henholdsvis fire og halvandet år, der indtil nu både har oplevede de Thailandske øer og helikopter tur over smukke Hawaii.


I skrivende stund er de netop ved at planlægge deres juleferie, der går til Florida. Det lyder jo vidunderligt og glansfuldt at en småbørnsfamilie “bare lige” tager en måned afsted for at være sammen og opleve verden! MEN er det virkelig også “bare lige” at have to små unger med på en 11 timers flyvetur til steder, hvor der er varmt med høj luftfugtighed, og hvor leverpostejmadderne på rugbrød kan være svære at opstøve. Vi har spurgt Sarah om, hvordan de forbedrer sig til de lange rejser og hvad de som familie får ud af turene sammen.
Hvor skal I hen og hvorfor har I lige netop valgt denne destination?

Denne vinter går turen til Florida. Vi ville gerne et sted hen med lidt sol og varme her i de kolde og mørke vintermåneder. Ingen af os har tidligere været i Florida og valget faldt nok på den solrige stat grundet muligheden for at opleve meget forskelligt uden af skulle køre meget store afstande. Et vigtigt element særligt for min mand er at det er et sikkert sted at rejse rundt.


Hvilke forberedelser gør I jer inden ferien?

Jeg er meget organiseret og bruger mange timer inden vores rejser på at booke hoteller, bil og planlægge hvilke aktiviteter vi evt kan lave de forskellige steder. Så kan vi bedre slappe af når vi er afsted og vi skal ikke bruge så meget energi på planlægningen under turen. Jeg synes det vigtigste er at dagene ikke er alt for pakkede med aktiviteter, men der må også gerne ske lidt andet end bare pool og Strand. Jeg undersøger altid muligheden for naturoplevelser hvor det er muligt at have børnene med eller muligheden for at se dyr. Nu hvor vi skal til Florida kan vi heller ikke komme helt udenom en tur til Disney World.


Det er ikke første gang, at I rejser længere væk med børnene. Hvad giver det jer at tage på de længere rejser?

Jeg er selv vokset op med at rejse og jeg synes de store kulturforskelle er fascinerende, det er bl.a. derfor vi ofte tager på lidt længere rejser. Som familie giver det os et pusterum væk fra en travl hverdag. Vi ved godt at det nok er ganske få oplevelser børnene kommer til at huske fra vores ture, da de stadig er ret små, men forhåbentlig giver de os som familie nogle stærkere bånd og vi opdrager vores børn i forhold til at være nysgerrige på verden og få mod på selv at rejse ud når de engang bliver store.


Hvad har I oplevede af udfordringer på jeres rejser i forhold til jeres børn?

Det er altid en udfordring med de lange flyture. Når jeg booker flybilletten har jeg tit svært ved at overskue +10 timer i et fly. Men jeg ofte er jeg blevet positivt overrasket og børnene har klaret det rigtig fint, selvom man som de voksne ikke kommer rigtig udhvilet frem.

En anden udfordring er altid den skarpe sol og børnene. Vi prøver at lave noget i skyggen eller inde mellem 12-14 hvis dette kan lade sig gøre, men det kræver ofte lige lidt planlægning.

Det sidste er jetlag. Børnene er som regel hurtigt afklimatiseret, men de første par dage hvor man har et barn der står op midt om natten, er altid lidt anstrengende.


Hvad er jeres bedste ferieminde?

Vi har virkelig mange skønne ferieminder. Ofte er det noget med en helt speciel stemning og hvor skuldrene falder helt ned. Det første der lige kommer frem på nethinden er en flyvetur i en lille cessna over smukke frodige grønne Kauai bare vores lille familie.

Herfra lyder en stor tak til Sarah for at dele deres måde at rejse på som familie. Vi håber, at det kan give lidt inspiration til andre familier, der overvejer at rejse længere væk med små børn.


Glædelige jul og godt nytår fra Baby Dreamer


Få fingrene i den perfekte rejsetaske lige her på siden ;)


7 views0 comments